Scări interioare din stejar masiv şi balustradă din fier forjat

În ultimul timp n-am prea avut timp să scriu pe blog, sunt atâtea articole de scris (încă cel puţin 50 de articole) şi până acum nu am avut un sistem de prioritizare. Acum am :). Voi scrie despre subiectele despre care sunt întrebat de prieteni, colegi sau oameni care se opresc la poarta mea şi pun întrebări.

Aşadar articolul de azi este despre scara interioară.

După cum se vede în poza de mai jos, structura este din beton armat turnat când s-au turnat şi alte betoane la etajul casei.

Finisajul scării n-a fost chiar prima prioritate, le-am facut la mult timp după ce ne-am mutat şi am ţinut neaparat să fie din lemn masiv.

Am gasit un meseriaş recomandat de o cunoştinţă, i-am cerut oferta de preţ pentru fag (3500 RON) şi stejar (4100 RON). Am optat pentru stejar pentru că se vede mult mai frumos fibra lemnului iar diferenţa de preţ nu a fost mare. Fagul e mai banal, se vede şi in poze, mâna curentă e din fag şi nu se vede fibra lemnului.

Pentru contratreaptă am optat pentru contratreapta parţială de 6 cm plus laterale de aceeaşi înălţime şi pot spune ca nu există riscul să se murdărească in timp partea superioară a contratreptei (o frică nefondată de-a mea).

În final am fost mulţumiţi de rezultat.

Pozele de mai jos sunt mai vechi, nu erau încă efectuate reparatiile finale in zona contratreptelor.

Balustrada este din fier forjat, mâna curentă din fag, după cum ziceam, şi costul total a fost de 1600 RON dacă îmi amintesc bine.

Spor la toate.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *