Branşament curent trifazat

Înainte sa încep construcţia fundaţiei a trebuit sa rezolv cu utilităţile. Pentru energie electrică am optat pentru branşament trifazat şi nu regret alegerea deşi a fost mai scump decat cel monofazat.

Stâlpul unde m-am conectat este la o distanţă de aproximativ 140 de metri, aşadar soluţia aleasa de Electrica a fost prin cablu subteran. Am săpat un şanţ şi am pus cablul (3×35 + 1×16) în pămant. Am avut noroc că nu a trebuit să subtraversez vreun drum şi nici nu am lovit conducta de apa pe langă şi peste care am săpat. La teren a fost montat un BMPT de 16A cu împămantarea aferenta. Nu a fost nevoie să plătesc vreun vecin pentru faptul că m-am conectat la stâlpul respectiv, din fericire lucrarea era efectuată de mai mult de 5 ani.

bransament-trifazat-bmpt-16a

Costul total a fost de aproxmativ 6000 RON.

Puterea solicitată pe care am completat-o in cerere a fost de 10KW si e suficient.

In opinia mea birocraţia este excesivă la această regie, am făcut foarte multe drumuri la sediul lor, multe degeaba dar am reuşit până la urmă şi în urmă cu 3 luni am trecut pe contract de furnizare pe perioada nedeterminată după ce am mai platit un contor pe care oricum nu l-au schimbat deoarece nu trebuia :).

Rabdare si tutun.

Ce aş face diferit daca ar fi să refac operaţiunea este să pun un cablu mai gros în pamant şi o firidă unde să se poată conecta şi alţi vecini ulterior. Asta ca să evit săparea altor şanţuri ulterior când vor începe alţi vecini să construiască pe lângă mine.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *