Branşament curent trifazat

Înainte sa încep construcţia fundaţiei a trebuit sa rezolv cu utilităţile. Pentru energie electrică am optat pentru branşament trifazat şi nu regret alegerea deşi a fost mai scump decat cel monofazat.

Stâlpul unde m-am conectat este la o distanţă de aproximativ 140 de metri, aşadar soluţia aleasa de Electrica a fost prin cablu subteran. Am săpat un şanţ şi am pus cablul (3×35 + 1×16) în pămant. Am avut noroc că nu a trebuit să subtraversez vreun drum şi nici nu am lovit conducta de apa pe langă şi peste care am săpat. La teren a fost montat un BMPT de 16A cu împămantarea aferenta. Nu a fost nevoie să plătesc vreun vecin pentru faptul că m-am conectat la stâlpul respectiv, din fericire lucrarea era efectuată de mai mult de 5 ani.

bransament-trifazat-bmpt-16a

Costul total a fost de aproxmativ 6000 RON.

Puterea solicitată pe care am completat-o in cerere a fost de 10KW si e suficient.

In opinia mea birocraţia este excesivă la această regie, am făcut foarte multe drumuri la sediul lor, multe degeaba dar am reuşit până la urmă şi în urmă cu 3 luni am trecut pe contract de furnizare pe perioada nedeterminată după ce am mai platit un contor pe care oricum nu l-au schimbat deoarece nu trebuia :).

Rabdare si tutun.

Ce aş face diferit daca ar fi să refac operaţiunea este să pun un cablu mai gros în pamant şi o firidă unde să se poată conecta şi alţi vecini ulterior. Asta ca să evit săparea altor şanţuri ulterior când vor începe alţi vecini să construiască pe lângă mine.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *